Jak si udržet zaměstnance?
Finance

Jak si udržet zaměstnance?

Zaměstnanecká krize stále vládne České republice, a i když mnohé firmy svolili k zavedení robotů, stále je tu drtivé množství firem, které si potřebují své zaměstnance udržet, aby mohly dále fungovat. To, že se zvyšovaly platy, to je sice skvělé, na druhou stranu je to něco, co se dalo očekávat a co přijít muselo, jinak by zaměstnanci utíkali ke konkurenci. Zaměstnavatelé musí dělat ještě mnoho jiných věcí proto, aby si udrželi své zaměstnance. Například je nutné, aby je nepřetěžovali, jelikož i to odhání zaměstnance pryč. Ostatně je mnohem více věcí, které by měli zaměstnavatelé dělat, aby si udrželi své zaměstnance.

Žádný zaměstnavatel dnes nechce přijít o své zaměstnance, jelikož právě oni jsou tu pro něj, jelikož právě díky nim firma funguje. Náhradu za ně by si v dnešní době zaměstnanecké krize hledali opravdu jen stěží. Proto jsme se rozhodli sepsat několik tipů, které vám pomohou si zaměstnance udržet.

Odměňujte je, a to včas

Každý člověk je rád za svou práci odměněn. Nezáleží na tom, jestli se jedná o slovní pochvalu nebo o materiální či hmotnou odměnu, vždy je to něco, co zahřeje u srdce, a vždy je to chvíle přesvědčení, že u té práce ještě chvilku zůstane. Každý zaměstnavatel by si měl uvědomit, že své zaměstnance musí nejen odměňovat včas, ale také důstojně. Pokud bude zaměstnanec pracovat za minimum, nemůže se očekávat, že zaměstnanec zůstane. Důležité je tedy odpovídající platové ohodnocení, další odměny v podobě příspěvku na dovolenou, v podobě permanentky do fitka nebo lístky na koncert jsou bonusem, který zaměstnance udrží ve firmě.

Dobré vztahy jsou nutností

Nikdo nebude pracovat na místě, kde se necítí dobře, kde mu není příjemně a kde se k němu lidé chovají nepatřičně. Každý zaměstnavatel by se tedy měl starat o to, aby měl se zaměstnanci dobré vztahy. Ty je nutné pěstovat už od začátku, pokud se k člověku bude zaměstnavatel chovat špatně napoprvé, nemůže se očekávat, že se na nepříjemnou potyčku zapomene. Naopak – stále bude takzvaně na talíři.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *